Ripsiväriopas

Hankitko mainostetun ripsarin mallin upean silmämeikin vuoksi? Mainoksessahan kehuttiin ripsivärin tuovan kaikkea: kaarevuutta, tuuheutta, pituutta…
Älä huoli, jopa ammattilainen menee samaan lankaan. Kuvankäsittely tai irtosipsien käyttäminen on todella yleistä ripsivärimainoksissa. Vaikka mainonnan eettisiä sääntöjä on viime vuosina tarkistettu, parannellaan kuvia usein – vähintään valitsemalla malli, jolla on luonnostaan upeat ripset. Mitä ripsiväri voi sitten oikeasti tehdä ja mistä tietää itselleen sopivan? Lue eteenpäin ja katso alla olevat kuvat.

Studio SAVON ripsivärivalikoima

Ripsaritinder

Suosikkiripsivärin metsästäminen on todellista Tinder-hommaa! ”Sen oikean” löytäminen on vaikeaa, mutta kun sen löytää – ei kannata ihan helpolla vaihtaa. Olen meikannut urallani tuhansia naisia ja testannut kymmeniä, ellei satoja ripsivärejä! Tässä neljä tärkeää huomioita ripsivärin valintaan:

 1. Millaiset ripset sinulla on?
 2. Mitä toivot ripsiväriltä?
 3. Käytätkö ripsentaivuttimia?
 4. Miten laitat ripsiväriä?

Tosielämän ripset

Ripset, aivan kuten hiuksetkin, ovat meillä hyvin erilaisia. Toisilla on luonnostaan pitkät ja/tai kauniisti taipuvat ripset ja toisilla (kuten itselläni) aivan tikkusuorat, suorastaan alaspäin sojottavat ripset. Lisätään siihen vielä iän myötä harvenevat, hennot ja/tai lyhyet ripset niin aikamoisia taikoja odotetaan ripsiväriltä. Lisäksi haasteensa heittää peliin silmien malli  (mantelimainen/pyöreä/ulkoneva/syvällä sijaitsevat) ja mahdollisesti raskaat luomet. Silmän mälli vaikuttaa siis siihen, hankaavatko ripsesi päivän aikana ihoa vasten ylä- tai alaluomella. Ja tämän lisäksi sinulla voi olla hyvin herkät silmät ja ne vuotavat helposti.

Kaikki tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi tehdä upeaa silmämeikkiä! Otetaan vaan huomioon pari juttua, joista seuraavissa kappaleissa.

ED186E0A 7DD0 4071 87C0 3E294FEA8781

Huomaatko muuten, kuinka tärkeässä roolissa luomivärillä pehmennetty, vedenkestävä rajaus on silloin kun ripset ovat harvassa?

Sinun toiveesi?

Asiakkaamme saattavat rakastaa jotain ripsiväriä ja se ei silti ole sinulle oikea. Muista vertauskuva miehistä. ?
Mitä siis tulisi huomioida ripsiväriä valitessa? Keskity näihin asioihin:

 1. Haluatko, että ripsiväri pitää taivutuksen todella hyvin? Silloin vastaus on aina vedenkestävä ripsiväri, kuten Sub-Aqueo
  82ECEC94 AA9E 48AD 9536 0B4B88617BFA
 2. Haluatko, että saat kertavedolla näyttävät, runsaat ripset nopeasti? Silloin ripsivärisi on tuuheuttava eli tiheäharjainen, kuten My Toy Boy-ripsiväri
  1FB662D0 FDA3 45E2 A453 6F392A4A7E07
 3. Haluatko erottelevuutta ja pituutta? Tällöin voisit pitää kumiharjaksista, jotka erottelevat ripset kauniisti. Tutustu My Happy Toy-ripsiväriin
  05292FF5 BA0F 463D 88DE 648B4E38AC7A
 4. Pitääkö ripsivärin kestää rasvaisia luomia? Valitse pitkäkestoinen, vesiliukoinen mascara kuten My Happy Toy
 5. Haluatko pitkäkestoisen, mutta et poistaa erillisellä öljymäisellä poistoaineella? Valitse pitkäkestoinen, vesiliukoinen mascara, kuten My Happy Toy
 6. Haluat näyttävät ripset, mutta ripsesi ovat tosi harvat ja lyhyet? Valitse silloin erotteleva ripsiväri ja laita sitä monta kerrosta: My Happy Toy
  C50F0B08 B740 4649 BDC6 148FAA208492
 7. Haluatko nimenomaan lämpimällä vedellä lähtevän ripsivärin? Silloin valintasi on Tube

My Toy Boyn harjaosa on tiheä ja tuuhea ja siksi se antaa nopeasti näyttävyyttä ripsille. Kenties tämän takia se on asiakkaidemme ehdoton suosikki nopeisiin aamulähtöihin.

1FEFF228 5A08 4FEE B44E BD98D801549E

My Happy Toy on hyvin erilainen kuin My Toy Boy. Happy Toy erottelee tarkasti ja on selkeästi pitkäkestoisempi, kuin vahamainen ystävänsä Toy Boy. Lisäksi sen kehutaan säännöllisessä käytössä hoitavan ja vahvistavan ripsiä. Mielenkiintoista kuulla testaajiemme kommentteja tästä uutuudesta! ?

F8D58DBF 5697 4712 835D CE6DE7E90993

Itse ra-kas-tan Sub-Aqueo-ripsiväriä. En ole löytänyt vielä parempaa. Vedenkestävä koostumus pitää taivutuksen uskomattoman hyvin ja kerrostamalla saa näyttävyyttä. Ripsiväri on selkeästi vahvistanut ripsiäni. Ainut miinus: jos en pohjusta ja puuteroi luomia todella hyvin, voi rsakaiden luomien rasvaisuus kuluttaa väriä ripsien päästä. Tämä ongelma ratkesi muutamalla kerroksella My Happy Toy-mascaraa Sub-Aqueon päälle!

F7E3D0D8 8FFC 4A01 AADB 32AF6952E0E8

UUTUUS My Happy Toy on vakuuttanut pysyvyydellään! My Happy Toy on vesiliukoinen ja ei siksi tartu rasvaisiin ja raskaisiin luomiini.

5B92FB14 BEDB 453D AD71 F41BD490CECB

Ripsentaivuttimet?

Yksi tärkeimmistä välineistä kauniin ripsimeikin tekemisessä on ripsentaivuttimet. Ripsentaivuttimet avaavat katseen silmän keskeltä ja käytän niitä kissamaisissakin silmämeikeissä – tällöin vain kerrostan enemmän ripsiväriä ulkonurkkaan.

AC4408B0 3FF9 490B A1D6 EBF3DA9E5E5D

En ole ottanut valikoimiimme taivuttimia, koska parhaita en saa (kuvassa yllä). ? Ja mielestäni (tästä käydään ammattilaisten keskuudessa aina keskusteluja: Shu Uemura vai Shisheido) parhaimmat ripsentaivuttimset löytyvät Shu Uemuralta. Kuten nimi kertoo, aasialaiset osaavat tämän homman. Taivuttimet ovat tarpeeksi kaarevat, jotta niillä pääsee sisä- ja ulkonurkkaan eri silmänmalleissa. Lisäksi kumi on napakka, pitkäkestoinen ja jälki todella vaikuttavaa.

C4ECEA00 EC6E 4597 AE29 F47085EF1062

Shu Uemuran taivuttimia ei myydä Suomessa (Shisheidoa saa), mutta kansainvälisistä nettikaupoista saa helposti nopealla googlailulla tilattua. Itse tilaan aina kerralla useammat, vaikka mukana tuleekin yksi varakumi. Shu Uemuran varakumeja en ole nimittäin yksittäisinä löytänyt netistä. Ja kyllä – olen kokeillut, muiden merkkien varakumit eivät istu Shu Uemuran taivuttimiin.

BB63DBC2 3BB3 4A12 B8DA 7F3308366B2F

Katsokaa nyt tätä yhdistelmää: Shu Uemurat + taivutuksen pitävä Sub-Aqueo!

70945E29 FDBC 4E38 A111 D18DB3927B4F

Miten laitat ripsiväriä?

Niistäminen, sik-sak ja kerrostaminen? Mitä termeillä oikein tarkoitetaan?

Niistäminen = kun avaat ripsivari, pyyhkäise ylimääräinen väri harjasta sekä harjan päästä ripsiväriputkilon suuaukkoon.

Sik-sak = lisäämällä edestakaisella sivusuuntaisella sik-sak-liikkeellä ripsiväriä aivan ripsien tyveen, saat tyvestä tummemman ja tuuheamman.

Kerrostaminen = laita ensin tyvestä latvaan ripsiväriä ja lähde sitten lisäämään. Voit sulkea silmiä samalla kun kuljetat harjaa kohti ripsien latvaa – ole rohkea, laita sitä väriä ihan kunnolla! ?

5B31ED4A 6E5E 4C9B B2EA 23F4EC7C6F2B

Opetin satoja asiakkaita meikkaamaan Meikkikoulussa ja törmäsin yhteen yleisimpään ongelmaan: ripsiväriä laitettiin ennemminkin ripsien latvoihin kuin ihan tyveen. Mielestäni ripsivärin idea on piirtää silmää esiin ja avata katsetta. Jos ripset ovat todella lyhyet, tulee entistä tärkeämmäksi saada tyvi hyvin tummennettua. Vie siis rohkeasti ripsiväriharja aivan ripsien tyveen.

Toinen yleinen tapa on harjata väriä vain pystysuunnassa: ripsien tyvestä kohti latvaa. Tämä on hyvä tapa ns. pohjustaa ripset ensin koko matkalta tummalla värillä, mutta lisäksi kannattaa ehdottomasti laittaa tyveen sik-sak-liikkeellä lisää tuuheutta. Ja kerrosta, kerrosta, kerrosta.

Lopuksi voit vielä varmistaa hyvän taivutuksen ja painaa lähes kuivia ripsiä sormilla kohti luomia.

Niistäminen: