Näin käytät hiusöljyjä oikein

Kampaajana törmäsin jatkuvasti yleiseen ongelmaan: moni oli ihastunut hiusöljyjen selvittävään ja kiiltoa antavaan ominaisuuteen. Nehän ovat aivan ihania! Talvella poistavat sähköisyyttä ja pehmentävät karkeita latvoja.

Harva vaan osasi käyttää öljyjä oikein tai valita itselleen sopivaa tuotetta. Lopputuloksena oli tahmeita kohtia siellä täällä hiuksissa. Hiusöljyt ovat parhaimmillaan hiusten ”tuhkimotipat” ja huonoimmillaan ”lehmän lipaisu”. Anna kun selitän.

368EE769 B5E6 4A19 9F1F 16091007BA43

Mitä saisi olla?

Jos mietitään, mitä yleisimmin hiuksilta toivotaan, on vastaus: kuohkeat ja kiiltävät hiukset. Tavoittelemme siis ihanan ilmavia hiuksia, joiden tyvi nousee ja ne liikkuvat puhtaan kuohkeina. Latva taipuu kauniisti ja kiiltää terveen näköisenä.

Yhdistelmä on vaikea, koska monilla suomalaisilla on liukkaat ja hennot hiukset. Ilmavuuden saamiseksi tarvitaan kampausnesteitä, muotoiluvoiteita ja rakennesuihkeita sekä oikeat muotoilulaitteet. Kuohkeutta antavat muotoilutuotteet ja kuivashampoot tekevät hiuksista usein hieman karkeammat. Ja samalla menetetään kiiltoa.

Laineet ja kiharat luovat kuitenkin ilmavuutta ja siksi rakastamme niitä niin paljon. Jos hiuksesi ovat luonnostaan karkeammat ja/tai kiharat, on sinulla luultavimmin toiveissa kiiltävät, sileämmät hiukset – suorana tai kiharana. Pitkissä hiuksissa latva on ”nähnyt elämää” enemmän ja voi olla kuiva, hauras, takkuuntuva ja kiilloton. Eli kaikissa tilanteissa kaivataan lisää kiiltoa!

Kiilto tuo hiusvärin kauniisti esiin ja saa hiukset näyttämään terveemmiltä. Öljy pehmentää hiusta ja saa sen myös taipumaan kauniimmin. Lisäksi se poistaa sähköisyyttä. Hiusöljy on oikeasti varsinkin talvikaudella yksi parhaimmista hiustuotteista.

A853AD58 7B17 40D5 88B9 83000C671572

Too much?

Yleisimmät virheet hiusöljyn käytössä on määrä ja hiuslaadulle väärä öljy. Aloitetaan määrästä. Öljyä kaadetaan tai pumpataan kädelle liikaa ja se viedään liian kuiviin hiuksiin. Lopputuloksena on tahmeita kohtia hiuksissa. Paras vinkkini on:

  1. Aloita hiusöljyn käyttö kosteisiin hiuksiin.
  2. Muutama tippa tai yksi pumppaus riittää.
  3. Hiero öljy hyvin kämmeniin, kuin käsivoide.
  4. Aloita hieromalla öljyä hiusten latvoihin. Kuivaa välissä.
  5. Viimeistele kuivat hiukset tipalla öljyä. Jälleen ensin kämmeniin ja silittele varovasti latvoja ja sitten nouse korkeammalle.

C74F6E5B 1015 40F2 B5F2 6E3965062D3D

Miten valitsen minulle sopivan öljyn?

Tässä on helppo taulukko kevyimmästä hoitavimpaan.

Living Proof Frizz Vanishing Oil

Jos hiuksesi ovat todella hennot, kokeile Living Proofin haihtuvaa Vanishing Oilia.

Kaikille hiustyypeille ja myös lapsille sopiva, helppo öljy Diegon L´Elisir.

Jos tarvitset hajusteettoman hiusöljyn, valitse DS-sarjan hiusöljy.

Jos hiuksesi ovat todella karkeat ja suoristat niitä usein, valitse lämpösuojallinen Kevinin Young.Again Hiusöljy.

Jos hiuksesi ovat luonnonkiharat ja kaipaat kiharaa korostavaa ja kosteuttavaa hiusöljyä, valitse Curl Moisturising Oil.

Jos öljyjen käyttö ei ole sinulle tuttua, voit tutustua öljyyn edullisessa matkakoossa: Diegon matkakokoinen L’Elisir-hiusöljy.